Seitennavigation

Emsland

'Het land waar de Ems doorheen stroomt...'

Ontdekkingen en activiteiten in een idyllisch, groen landschap

Op stille, romantische plekjes tot rust komen – of bij spannende activiteiten even afstand van de dagelijkse beslommeringen nemen, in Emsland is beide mogelijk. De aantrekkelijke vakantieregio in het noordwesten van Niedersachsen valt op door de ongerepte natuur, de idyllische plaatsjes en een duizenden jaren oude cultuurhistorie. De ontdekkingsmogelijkheden en activiteiten spreken vele geïnteresseerde aan – en van alle generaties. Groen omzoomde waterstromen, ideaal om te kanoën. Via de meer dan 1.400 km fietspaden, 1.100 km ruiterpaden, bij het wandelen of Nordic Walking laat de regio zich bijzonder goed ontdekken.

Het Emsland leeft van de nabijheid van de natuur, en verbindt gelijktijdig het verleden, het heden en de toekomstvisie in zeldzame harmonie: enerzijds liefdevol gerestaureerde boerderijen en statige herenhuizen. Hier het in barok opgetrokken jachtslot Clemenswerth, daar de futuristische oceaanreuzen van de beroemde Meyer-werf.

En hoe zit het met een bezoek aan het Emsland-Moormuseum met de grootste ploeg ter wereld? Of met Haselünne – een echte Hanzestad – waar de bezoekers aan Emsland de kunst van het korenbranden leren kennen?

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Ordeniederung 1
49716 Meppen

Telefoon: +49 (0) 5931 / 442266
Fax: +49 (0) 5931 / 443644

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.