Seitennavigation

Weserbergland

Land van de sprookjes

vergroten

Wandertour direkt entlang der Weser rund um Bodenwerder auf achter Etappe Weserbergland-Weg
© Weserbergland Tourismus e.V.

Het Weserbergland is nog niet erg bekend als wandelgebied, terwijl er toch veel valt te ontdekken. De streek timmert hard aan de weg om een wandelregio van formaat te worden. Inmiddels mogen 2 wandelroutes, de Weserbergland-Weg en de Ith-Hils-Weg, het keurmerk 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' voeren. Een uitdaging voor natuurliefhebbers en wandelaars is de Weserbergland-Weg. Heerlijk wandelen over paadjes door het heuvelachtige landschap met uitzichten op romantische burchten en kastelen, langs moerassen, door oerbossen en mooie vakwerkstadjes zoals Rinteln en de rattenvangerstad Hamelen.

In het oosten van het Weserbergland ligt de Ith-Hils-Weg. Over een afstand van 80 km loopt deze wandelroute over heuvelruggen langs indrukwekkende klippen, bijzondere torens en rituele plaatsen, langs stille meertjes en fascinerende grotten.


Naast de 'Qualitätswegen' lopen nog andere interessante wandelroutes door het Weserbergland. Dit is de streek van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Op de 380 km lange Märchenlandweg komt u bekende sprookjesfiguren tegen, zoals de rattenvanger van Hamelen, de Baron von Münchhausen en Doornroosje.


Het Nordic Walking Park Weserbergland heeft een netwerk van 700 km aan wandelpaden. U kunt kiezen uit maar liefst 90 routes van verschillend niveau. Zo vinden zowel beginnelingen als ervaren Nordic Walkers een geschikte route.

Contactgegens

Weserbergland Tourismus e. V.

Deisterallee 1, 31785 Hameln

Telefoon: +49 (0) 5151 / 93000
Fax: +49 (0) 5151 / 930033

Email: info@weserbergland-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.