Seitennavigation

Harz

altijd helemaal boven!

De Harz, het noordelijkste middelgebergte in Duitsland, ligt in het zuiden van Niedersachsen en strekt zich eveneens uit over delen van de deelstaten Sachsen-Anhalt en Thüringen. Diep ingesneden dalen, bergen met oneindige loof- en naaldbossen, steile rotsen, glooiende heuvels, bontgekleurde bergweiden en heldere meren wisselen elkaar af en kenmerken het Harzlandschap. Beroemde persoonlijkheden zoals Luther, Heine en Goethe wisten de Harz en zijn veelzijdigheid al op waarde te schatten.

In de voetsporen van keizers en koningen lopen en de culturele hoogtepunten van wereldniveau ontdekken. In de romantische vakwerkstadjes in de Harz waant men zich bij een wandeling over de historische kinderhoofdjes als snel in een ver verleden. De keizerstad Goslar heeft een betoverende binnenstad en de mijnstad Rammelsberg is vooral bekend om twee bezienswaardigheden, die tot het werelderfgoed van de UNESCO behoren. De talrijke mijnen en mijnbouwmusea in de Harz verhalen over de mijnbouwtraditie in de regio.

Voor meer sportieve mensen gaat het aanbod van wandelen en mountainbiken of klimmen tot aan verschillende soorten water- en wintersport, deltavliegen of inline-skaten. Wie van de natuur houdt, is in het nationale park Harz op de juiste plaats: imposante dennebossen, nevelige veenlandgronden of murmelende beekdalen; de gasten kunnen ze op eigen houtje of onder leiding van een „Nationalpark-Ranger“ verkennen. Een reis naar het verleden vormt een rit met de nostalgische stoomtrein over het smalspoor door de Harz, helemaal tot boven op de hoogste berg, de Brocken-Gipfel.

Ontspanning voor lichaam, geest en ziel vinden vakantiegangers in de vele kuuroorden en gezondheidsbaden. Voor de inwendige mens kan men terecht in gemoedelijke restaurants in historische gebouwen, waar o.a. specialiteiten uit de Harz zoals wildgerechten, forel, stevige worstplateaus en Harzer kaas worden aangeboden.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Marktstraße 45
38640 Goslar

Telefoon: +49 (0) 5321 / 34040
Fax: +49 (0) 5321 / 340466

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.