Hasberger Silberseestollen
© Natur- und Geopark TERRA.vita

Natuurparken


Natuurgebieden en landschappen die karakteristiek zijn voor Nedersaksen, worden over een groot oppervlak behouden door de instelling van natuurparken. De natuur in een natuurpark wordt beschermd doordat een groot deel van dit park beschermd natuurgebied of beschermd landschap is. Maar natuurparken zijn ook goed voor het economisch welbevinden en de levenskwaliteit. Er wordt gestreefd naar een duurzame regionale ontwikkeling. In deze zin worden natuurparken dankzij een milieuvriendelijk exploitatie van het betreffende gebied ook gekenmerkt door een uitgebreid toeristisch aanbod.

De natuurparken in Nedersaksen bieden een breed scala aan ontdekkingsmogelijkheden: van typische geest-, veen- en heidelandschappen tot vruchtbare laagvlaktes, grote meren en bergen. Maar behalve natuur die het ontdekken waard is, vindt u in de verschillende regio's ook een breed aanbod op het gebied van cultuur en geschiedenis. Kies zelf of u op de fiets of per paardenkoets de heide wilt verkennen, de kraanvogels wilt observeren die tijdens de trek uitrusten in de Nedersaksische veengebieden, of de oude mijnen in de Harz wilt bezichtigen. De natuurparken in Nedersaksen hebben veel te bieden.
 

Vogel migratie
© Naturpark Steinhuder Meer, Region Hannover/ Bernd Wolter

Naturpark Steinhuder Meer

De magische aantrekkingskracht van het water in combinatie met de mogelijkheid om er te zwemmen, zeilen, surfen en varen, lokt vooral in het zomerseizoen veel bezoekers naar het Steinhuder Meer.


Meer informatie
Klima & Luft
© HAHNENKLEE tourismus marketing gmbh

Naturpark Harz

Hoe een bergachtig natuurlandschap en een unieke cultuurgeschiedenis met elkaar kunnen harmoniëren


Meer informatie
Kanovaren op de Dümmer
© DümmerWeserLand-Touristik/ Oliver Lange

Naturpark Dümmer

Het middelpunt van dit ca. 1.120 vierkante kilometer grote natuurpark is de Dümmer See ten noordoosten van Osnabrück.


Meer informatie
Natur- und Geopark TERRA.vita
© Natur- und Geopark TERRA.vita

Natur- und Geopark TERRA.vita

In het Natur- und Geopark TERRA.vita krijgt u een duidelijk beeld van de afgelopen 300 miljoen jaar van de geschiedenis van de aarde en van de effecten die deze veelbewogen geschiedenis heeft gehad op het landschap.


Meer informatie
Hümmling
© Emsland Touristik

Naturpark Hümmling

Glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en kostbaar cultuurgoed – het is allemaal te vinden in het Naturpark Hümmling.


Meer informatie